Recomanacions

De vegades la literatura es troba en els llibres, d’altres traspassa les pàgines per anar a parar a la pantalla, als escenaris, a les cançons, a les obres i ho transforma tot fent que ens  emocioni, que ens conmogui, que ens fereixi, que ens arribi. Aquí teniu les nostres propostes (subjectives com tot a la vida) per si les voleu descobrir o redescobrir.

Cinema

La_novia-240801984-large

I precisament per redescobrir un clàssic sou a temps de gaudir (si no ho heu fet encara) de l’adaptació al cine de ‘Bodas de sangre‘. Paula Ortiz és la directora d’aquest film nominat a 12 Goyas que no només ha portat Lorca a la gran pantalla sinó que ha aconseguit fer poesia a través de la imatge, de la fotografia i dels rostres. La tragèdia s’anuncia des del començament i es clava a l’ànima com una daga, com una pluja de vidres. La mirada d’Inma Cuesta sembla feta a mida per a ser ‘La novia‘.

Música

nocturnal_booklet_portada.jpg

I un altre retorn esperat és el d’Amaral que acaba de publicar el seu nou disc ‘Nocturnal’ gairebé quatre anys després de fer el salt ‘Hacia lo salvaje’ Efectivament, el grup d’Eva Amaral i Juan Aguirre aposta per seguir amb la línia de l’anterior CD, allunyats ja dels seus inicis pop més comercials. La banda de Saragossa va impactar el públic amb ‘Ratonera’ una de les seves cançons més reivindicatives i en el videoclip del qual carregaven contra coneguts polítics. Tanmateix, han optat per deixar aquest single fora del disc i han recuperat en canvi peces com ‘Noche de cuchillos’, una cançó breu i contundent. Els seguidors els podreu veure en directe ben aviat.

Ciència

+ humans

Com serem, els homes, d’aquí a cent anys? Tenen raó els apoteòsics films futurístics quan pronostiquen que les màquines dominaran el món? Pot la tecnologia creuar la barrera que la separa de la naturalesa humana? L’exposició +Humans, que trobareu fins al 10 d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), lluny de proporcionar la resposta a aquestes preguntes -perquè els científics, per sort, encara no ho saben tot- ens planteja encara més incògnites sobre el que significa ser un ésser humà. I pels que no tingueu temps d’anar a l’exposició físicament (o si abans voleu comprovar si val la pena) aquí  en podeu fer un tour virtual. De totes maneres, nosaltres recomanem anar-hi en persona i amb temps suficient per gaudir de totes les possibilitats que l’exposició ofereix.

I ara, a gaudir del cap de setmana!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s