La bogeria lúcida

9788435019569

Títol: La campana de cristal (The Bell Jar)
Autor: Sylvia Plath
Puntuació: 9
Editorial: Edhasa
Traductor: Elena Rius

Què? Una història entre la bogeria i la lucidesa que va creixent en intensitat a través de cada pàgina. La incertesa del futur i la obligació d’elegir constantment són el trasfons d’aquest relat que és ja un clàssic.

T’agradarà si … ets adicte als personatges tràgics, rodons i que pensen massa.

La nostra cita preferida: “Me sentía pesada y embotada y defraudada, como me siento siempre el día que sigue al de Navidad, como si lo que prometían las ramas de pino y las velas y los regalos con cintas plaateadas y doradas y las fogatas de troncos de abedul y el pavo de Navidad y los villancicos y el piano, fuera lo que fuese, no acabara de llegar nunca”.

Com l’has de llegir? És recomanable llegir-lo en un moment d’estabilitat mental i deixar-te emportar, només una mica, per la meravellosa bogeria de Sylvia Plath.

Una curiositat: Quan Plath va ensenyar el manuscrit de la novel·la al seu patró aquest la va trobar “decebedora, juvenil i alterada”. Els títols proposats al principi eren Diaris d’un suïcidi i La noia del mirall.

Si t’ha agradat potser podries llegir Instrumental de James Rhodes. També conté bogeria, autolesions, intents de suïcidi i tota la sinceritat que una pesona pot abocar en paraules.

-Wolf

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s