Si Holden Caulfield fos millennial

lolito

Títol: Lolito
Autor: Ben Brooks
Puntuació: 9.5
Editorial: Blackie Books
Traductor: Zulema Couso

Què? Malgrat les conclusions precipitades que podríem extreure del títol, Lolito és una versió (en el millor sentit de la paraula) millennial d’El vigilant en el camp de sègol. Un adolescent perdut en aquest mar que és el món després d’una ruptura sentimental, que es dedica a emborratxar-se mentre veu documentals sota els llençols.

T’agradarà si connectes amb el to de Ben Brooks i del seu protagonista, Etgar: directe, sincer i sense filtres. No s’estalvia cap paraula, però tampoc n’hi sobra ni una. A més, tant si els agrada el llibre com si no, ningú es pot resistir a aquesta edició tan preciosa de Blackie Books.

La nostra cita preferida: “Sé que creceremos y nos separaremos y seremos adultos y esto se convertirá en un pequeño capítulo de nuestras vidas, olvidado excepto en determinados días, bajo cierta luz; entonces este momento se elevará como un globo aerostático desde un bosque infinito”.

Com l’has de llegir? Probablement la millor forma de llegir aquest llibre (com a mínim jo ho vaig fer així) sigui en un moment de soledat, protegit per la seguretat dels llençols, amb alguna beguda que et cremi l’estómac (s’accepta tant alcohol com te amb Nesquik).

Una curiositat: El títol de la novel·la no té cap referència amb Lolita de Nabokov més que el propi títol en sí. Brooks explica que aquest nom va començar com una broma, però en veure que era millor que qualsevol altre que es pogués inventar, va decidir deixar-lo.

Si t’ha agradat et recomanem ferventment Partir, de Lucía Baskaran. El seu estil, la temàtica i l’aire que s’hi respira atrapen de la mateixa forma.

-Wild

Anuncios

2 comentarios en “Si Holden Caulfield fos millennial

  1. Pingback: I… l’enfant terrible ens torna a enamorar | WoolfWildeWeb

  2. Pingback: Wish List de llibres per Nadal | WoolfWildeWeb

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s