Charlotte o la història d’una obsessió

charlotte.jpg

Títol: Charlotte
Autor: David Foekinos
Puntuació: 8,5
Editorial: Alfaguara

Què? Un llibre que barreja l’apassionant història de Charlotte, una pintora jueva que es va estar amagant durant molt temps dels nazis, i l’obsessió del mateix autor, David Foekinos, envers la seva figura. Escrit d’una forma peculiar però atractiva, aquest llibre fa reviure un personatge que, malgrat el seu talent, ha estat oblidat.

T’agradarà si aconsegueixes entrar en la peculiar forma que té Foekinos de combinar la seva experiència amb la història de Salomon. No podem dir més, no volem esguerrar la sorpresa, que descobrireu només d’obrir la primera pàgina (ara segur que no us podreu resistir).

La nostra cita preferida:
“Esto es lo único que uno puede conservar.
Cuando no tienes nada más.
El deseo de mantenerse de pie, derecho.”

Com l’has de llegir? No sabem com l’heu de llegir, aquest pot ser un bon llibre per acabar-se en un dia, o per anar llegint a estones; l’important és estar concentrat i pendent quan es faci.

Una curiositat: David Foekinos va trobar els escrits d’aquesta pintora per casualitat en una exposició de Berlin, i ho va definir així: “va ser un xoc molt fort, una mena d’amor a primera vista, que mobilitzar el meu intel·lecte, però també les meves emocions”. L’autor es va obsessionar amb el personatge, i va voltar durant molt temps per la zona on havia viscut Charlotte a Berlin, intentant establir contacte amb qualsevol que l’hagués pogut conèixer. També va recórrer Villefrance-sur-Mer, a la Costa Blava, on ella es va refugiar durant quatre anys dels nazis.

Si t’ha agradat et recomanem un llibre que ja hem mencionat alguna vegada Camille Claudel, de l’autora Anne Delbée, amb el qual coneixereu una altra artista de vida tempestuosa i sovint oblidada per molts.

-Wild

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s