Diari íntim des del llac Baikal

la vida simple

Títol: La vida simple
Autor: Sylvain Tesson
Puntuació: 9
Editorial: Alfaguara
Traductor: César Aira

Què? “Desde el momento en que supe que no podría hacer gran cosa para salvar el mundo, empecé a pensar en instalarme por un tiempo, solo, en una cabaña. Compré una isba de troncos, lejos de todo, en la orilla del lago Baikal. Allí, durante seis meses, a cinco días de marcha del pueblo más cercano, perdido en una naturaleza desmesurada, traté de ser feliz”. Poc més a dir per resumir aquest llibre que aquestes paraules que s’hi veuen a la contraportada. Es tracta d’un diari dels sis mesos que l’autor va passar en una cabana d’un paratge aïllat de Sibèria.

T’agradarà si no busques una història amb fil narratiu. Potser algunes de les parts es faran més monòtones o avorrides si no estàs acostumat a llegir un llibre més tipus assaig, però hi ha frases que són una autèntica perla.

sylvain tesson.jpg

Sylvain Tesson a la cabana del llac Baikal

La nostra cita preferida: “Darle flores a las mujeres es una herejía. Las flores son sexos obscenos, simbolizan lo efímero y la infidelidad, se ofrecen de piernas abiertas al borde de los caminos, se entregan a todos los vientos, a la trompa de los insectos, a la lluvia, a los dientes de los animales; las pisamos, las cortamos, metemos la nariz en ellas. A la mujer que se ama habría que darle piedras, fósiles, gneis, cualquiera de esas cosas que duran eternamente y no se marchitan.”

Com l’has de llegir? El millor per llegir aquest llibre probablement seria anar a una cabana a l’hivern (no cal anar-se’n fins a Sibèria).

Una curiositat: Sylvain Tesson no només és escriptor, sinó que, com es veu al seu llibre, és un aventurer nat. La cabana on es va estar durant sis mesos feia nou metres quadrats, i Tesson s’hi va endur litres i litres de vodka, i una llista de vuitanta llibres que anaven des de Nietzche fins a novel·les pol·licíaques.

Si t’ha agradat has de llegir A la carretera (On the road), de Jack Kerouac, el conegut novel·lista i poeta estatunidenc de la generació beat. No us el perdeu, val molt la pena!

-Wild

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s