Prop de casa teva

604-cerca-de-tu-casa-un-drama-social-sobre-los-desahucios-133758

Aquest cap de setmana s’ha estrenat Cerca de tu casa, una pel·lícula dirgida per Eduard Cortés sobre els desnonaments però no des de les xifres sinó amb sentiments, situacions personals i familiars concretes que commouen i ens deixen veure què s’hi amaga rere els nombres. Nosaltres ja l’hem vista i us donem alguns motius per no perdre-se-la.

Sílivia Pérez Cruz

img_9765

Tot el que toca es converteix en or. Sílvia Pérez Cruz ha posat música i lletra a les cançons que conformen aquest film i que hi tenen un paper molt rellevant. No només fa el que vol amb la seva veu sinó que la seva veritat a l’hora de cantar també la sap traslladar a la intepretació. Pérez Cruz s’estrena com a actriu demostrant que li sobra sensibilitat i que té el poder de commoure.

Totes les cares de la moneda

cerca-de-tu-casa.jpg

Una de les virtuts d’aquesta pel·lícula-musical és que retrata la realitat des de molts punts de vista i posant l’èmfasi en les persones i els sentiments. No només mostren el patiment dels afectats sinó que també veiem com viuen els desnonaments alguns policies, treballadors de bancs, gent propera a les víctimes, etc.

Els actors

adriana ozores.jpg

A més de l’estrena a la gran pantalla de Sílvia Pérez Cruz, Cerca de tu casa compta amb actors tan consagrats com Adriana Ozores, Ivan Massegué, Lluís Homar o Manuel Morón que amb les seves interpretacions aconsegueixen acostar-nos vívidament als sentiments dels seus personatges.

Donar veu a una realitat

102442898

Molts han seguit el drama dels desnonaments ja sigui per vivències pròpies o properes o a través dels mitjans de comunicació. Ara bé, per totes aquells que potser hem vist aquesta situació d’una manera més o menys llunyana, una pel·lícula com aquesta és senzillament necessària. En totes les tragèdies i problemes socials molt sovint els números substitueixen els noms i això ens allunya de la realitat, de la possibilitat d’empatitzar; en fi, de les persones mateixes. El cineasta Eduard Cortés dignifica i apropa tots aquells que han estat o són encara víctimes dels desnonaments.

-Wolf

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s