El punt i final de la Lila i la Lenù

la nena perduda.jpeg

Títol: La nena perduda
Autor: Elena Ferrante
Puntuació: 7,5
Editorial: La Campana
Traducció: Cesc Martínez

Què? El quart i darrer llibre de la col·lecció de L’Amiga genial va arribar fa poc a les llibreries, i nosaltres no ens vam poder resistir a comprar-lo i, és clar, devorar-lo de seguida. Narra l’etapa de maduresa de la protagonista de la saga i,per suposat, de la seva amiga (in)separable. 

T’agradarà si… ja estàs enganxat a Ferrante i no pots fer més que seguir llegint tots els llibres que surten sobre l’amistat de les dues amigues italianes més de moda al món de la literatura. 

La nostra cita preferida: “Per construir qualsevol projecte al qual deixar el nom calia estimar-se un mateix, i ella ja m’ho havia dit: no s’estimava, no estimava res de si mateixa”.

Com l’has de llegir? No deixis que passi molt temps entre el dia que acabis Una fuig, l’altra es queda (la tercera novel·la de la col·lecció) i La nena perduda. Sinó corres el risc que passi com sol passar amb les sèries, i que et faci mandra posar-t’hi i vagis ajornant-ne la lectura fins que t’oblidis per complet de la trama. 

Una curiositat: Pels que ja els hagin llegit, probablement haureu notat com Ferrante utilitza molt intel·ligentment la primera persona d’una forma totalment realista, fent que a mida que el personatge principal -la nostra estimada Lenù- evoluciona, també ho fa la seva forma de veure la vida, i així la manera en com ho explica. 

Si t’ha agradat no mentirem i us recomanarem un llibre que no hem llegit. La veritat és que no hem llegit cap llibre semblant a L’Amiga Genial que ens hagi pogut agradar tant com per recomanar-lo ara. Amb això no volem dir que sigui el millor llibre que hem llegit, sinó que probablement si no fos per la forma d’escriure de Ferrante, la trama del llibre no és de les que més ens atreu. Si en sabeu d’algun, feu-nos-ho saber!

-Wild

Anuncios

2 comentarios en “El punt i final de la Lila i la Lenù

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s