Sèries i pel·lícules que aproven el Test de Bechdel

El test de Bechdel és un conjunt de normes per avaluar el masclisme, principalment en pel·lícules, però també serveix per altres mitjans com còmics, obres de teatre o sèries de televisió. El test es va popularitzar en una tira còmica anomenada The Rule, del magazine “Dykes to Watch Out For”, d’Alison Bechdel.

Per aprovar el test Bechdel només fa falta que surtin dues dones (amb nom conegut pels espectadors), i que xerrin entre elles d’alguna cosa que no siguin homes. Sembla fàcil, oi? Doncs us sorprendríeu de la gran quantitat de pel·lícules més que famoses que no l’aproven. No us ho creieu? Torneu a veure la saga de Harry PotterBreakfast at Tiffany’s, The Impossible Pulp Fiction. I això només per posar un parell d’exemples.

Però aquí no venim a parlar dels que no passen el test, sinó dels que aproven. I és que ens hem llevat amb ganes de fer-vos una llista amb recomanacions de pel·lícules i sèries que sí que aproven el test de Bechdel i que, si no hem vist encara, tenim moltes ganes de veure.

Umimachi Diary (Nuestra Hermana Pequeña)


Tres germanes viuen juntes a Kamakura, Japó, a la casa que era de la seva àvia. Un dia, reben la notícia que ha mort el seu pare, qui les va abandonar de petites. Al seu enterrament coneixen a la seva germana de tretze anys, filla de la segona dona del pare, a qui aviat conviden a viure amb elles. És la pel·lícula més dolça que hem vist mai.

The 100

the 100.jpg
Canviant totalment de tarannà, afegint ciència-ficció, sang i fetge, us recomanem aquesta sèrie en la qual s’explica com, 97 anys després que una guerra nuclear destruís la terra, els supervivents que han quedat i que ara viuen en una nau espacial, envien 100 joves a la terra per veure si aquesta torna a ser habitable. No només aprova el test Bechdel de sobra, sinó que, a més, tots els clans i societats que existeixen a la pel·lícula (i són bastants), són dirigits per dones; que nosaltres sapiguem, és la primera sèrie on passa això. Els personatges femenins són molt potents. Imprescindible.

Suffragette

suffragette.gif
Evidentment, ja només pel títol, sabíem sobre què havia de ser aquesta pel·lícula. Però la història pot ser explicada de moltes formes: hi ha gent que la pot fer avorrida, hi ha qui la fa interessant, i després trobem Sarah Gravon, Abi Morgan (notem que tant la directora com la guionista  de la pel·lícula són dones) i tots els actors d’aquesta pel·lícula que, simplement, la converteixen en un fet apassionant. No conec cap dona que no hagi sortit d’aquesta pel·lícula i hagi dit que, a partir d’ara, votarà amb més ganes i consciència, sabent com ha arribat a costar que puguem exercir aquest dret.

Sense8

sense8.jpg

La sèrie comença amb igualtat: un grup de 8 persones -4 homes i 4 dones- que, per algun motiu, estan connectats entre ells; malgrat trobar-se en diferents llocs del món, es poden veure, parlar, ajudar mútuament i transmetre coneixements i habilitats. A part de mostrar personatges femenins molt forts -com Sun, una alta executiva coreana experta en arts marcials- també hi és present l’homosexualitat i el transgenerisme en personatges com Tito, un actor mexicà gai i Nomi, una hacker lesbiana que va néixer home. En fi, una sèrie on podem trobar tota la polèmica de la societat actual -corrupció, discriminació, tràfic de drogues, màfies…- barrejada i situada en diferents punts del món.

Mustang

Aquesta ens vam quedar amb les ganes d’anar-la a veure als cinemes, i encara es troba a la nostra llista de pendents. De totes maneres, pel que hem sentit i llegit sobre la pel·lícula, estem segures que encaixa en aquesta llista. La història de cinc germanes que viuen en un petit poble de Turquia, i de com la societat i la tradició els arranquen la infantesa a algunes i la joventut a d’altres. No trigarem a veure-la.

Si abans d’anar al cinema voleu assegurar-vos si una pel·lícula passa el test, ho podeu veure a la web Bechdel Test Movie List, on trobareu totes les estrenes, i veureu si l’han aprovat o suspès, us ho recomanem!

Feu-nos saber, també, què penseu d’aquestes sèries i pel·lícules, si ja les heu vist!

-Wild

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s