Adéu al silenci, adéu al tabú

Deia Hanya Yanagihara, autora de Tan poca vida, en una entrevista que als homes no se’ls anima a parlar com a víctimes de violació. Tot i que el llibre fa referència a un cas concret i no pretén donar “una perspectiva política sobre aquest drama” és cert que posa sobre la taula una qüestió que sovint ha estat amagada, maquillada o, si més no, incòmoda. Jude és el gran protagonista de la novel·la, un home que viu les coneqüències del trauma de per vida que suposa ser víctima d’abusos sexuals durant la infància. La culpabilitat, la humiliació i l’autoodi són alguns dels sentiments que es repeteixen una vegada i una altra en aquests casos que, desgraciadament, encara avui dia són massa poc coneguts.

default

James Rhodes és segurament una de les persones que millor ha explicat com és créixer i conviure  amb aquesta realitat. Amb el seu aclamadíssim llibre Instrumental el pianista ens va fer còmplices de la seva història i del seu patiment però també de la música com a via de salvació. Com en els casos de bullying, sovint ens resulta díficil entendre com és possible que aquestes situacions es produeixin tan sovint i siguin tan difícils de detectar o evitar. De nou la ceguesa i el silenci es converteixen en els punts febles de la nostra societat que massa vegades ha optat per mirar cap a una altra banda.

Aquesta ceguesa queda ben demostrada en Els internats de la por, un documental que dóna veu a aquells nens que durant el franquisme van viure marginats i aïllats en centres “d’auxili social” i que van viure vertaders inferns. Resulta colpidor conèixer les vides d’aquests nens que tants anys després encara són igual de doloroses.

Tant de bo que molt sovint la literatura ens serveixi per reflexionar…

Que gaudiu i reflexioneu molt amb Tan poca vida. Ens veiem el dilluns que ve amb la ressenya del llibre del què tothom parla!

-Wolf

 

 

Anuncios

Un comentario en “Adéu al silenci, adéu al tabú

  1. Pingback: Val la pena llegir Tan poca vida? | WoolfWildeWeb

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s