Solterona per convicció

solterona

TítolSolterona. La construcción de una vida propia
Autor: Kate Bolick
Puntuació: 8
Editorial: Malpaso ediciones

Què? Aquest és un llibre que gira al voltant de les dones solteres per convicció, de l’opció de tenir sempre un espai propi i d’anteposar altres aspectes al fet de tenir parella. És també un repàs històric per l’evolució d’aquest terme mitjançant dones com Edith Wharton, Maeve Brennan o Edna St.Vincent.

T’agradarà si… t’agraden els llibres de gènere híbrid, popular als Estats Units, que combina autobiografia amb assaig amb novel·la.

La nostra cita preferida: “Esto, pensé, es lo que significa estar sola: esta viveza, espectacularmente aguda, en cada color, olor y sonido; saber que no hay nada entre tú y el universo vibrante y palpitante excepto este abrigo, estas botas (que acabas de darte cuenta de que son lo único que necesitas).”

Com l’has de llegir? No necessàriament s’ha de llegir d’una tirada, de fet, és un d’aquells llibres que es poden combinar amb altres lectures.

Una curiositat: El terme spinster (solterona en anglès) originalment significava filadora. El terme va anar evolucionant -o involucionant, més aviat- fins convertir-se en el terme denigrant que és avui.

Si t’ha agradat et podria agradar el llibre de Stefan Bollmann Mujeres y libros on es fa un repàs per la història de la dona com a lectora de novel·les. Tot i que coincideixen en el fet d’analitzar un aspecte vital femení és cert que en el cas de Solterona és més complicat distingir la realitat de la ficció.

-Wolf&Wild

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s