Descobrint Iban Petit

iban .jpgCom ja sabeu, aquest mes el protagonista del Club de Lectura és Los Abismos, d’Iban Petit. Tot i que no havíem llegit mai res d’aquest autor donostiarra definit com un emprenedor incansable i un escriptor de vocació per l’editorial Expediciones Polares, el seu llibre ens va cridar l’atenció tan bon punt vam conèixer la seva existència. Però aquesta no es tracta de la primera novel·la de Petit, i és que ja té publicada Anotaciones Circulares, una història que parla de la cerca de la identitat pròpia, de la realització d’un mateix i del desig de llibertat; un llibre que, tard o d’hora, acabarem llegint segur.

Però avui volem compartir amb vosaltres un parell d’articles, perquè ens dóna la sensació que Iban Petit no para mai d’escriure i, el més important, escriu de tot. A la seva pàgina web podreu trobar-hi moltíssimes col·laboracions que ha fet amb diversos mitjans, i nosaltres volem comentar aquí les que més ens han agradat.

Mi amigo Alberto tuvo su primera novia en el instituto. Ella era dos años menor que él y entrenaba a baloncesto los viernes. Nada más empezar a salir juntos, Alberto dejó el fútbol y se convirtió en ala-pívot.

Així comença “Alberto, el camaleón: Sólo él pudo echarse una novia pepera”un article publicat a Eslang que ens ha fet morir de riure perquè tothom té un amic camaleònic com l’Alberto de la història (potser no fins a tal extrem). És un article de lectura fàcil i ràpida, entretingut i alhora crític. No podem dir gaire més sense treure-li la gràcia, però val la pena.

andrea levy.jpg

El miércoles pasado apareció el nuevo diccionario de la RAE. “Tenemos que adecuarnos a la realidad en la que vivimos”, dijo alguien en su presentación. A los pocos días recibí el encargo redactar un artículo “jocoso” sobre sus nuevas acepciones.

“La realidad y las palabras” és una columna que es va publicar al Diario Noticias de Gipuzkoa l’any 2014, i malgrat que cada dia tot avança a una velocitat trepidant i aterridora, segueix igual de vigent que el primer dia. A nosaltres també ens molesten molt algunes decisions de la RAE (i no parlem ja de com ens vam prendre el tema dels accents diacrítics), però també tenim clar que primer són les persones i sí, a vegades sí que té alguna cosa a veure.

Mi abuela nació en 1925. Con doce años vio morir a su madre en la guerra. Su padre nunca regresó del frente y ella fue recluida junto a sus hermanas en un centro religioso para huérfanas. Allí las monjas la obligaron a trabajar.

tetas.pngEl primer article que vam llegir d’Iban Petit, “Si tuviera yo esas tetas sería presidenta” ens va semblar tan real i tan autèntic que, de fet, va ser el que ens va fer decidir que volíem dedicar una entrada sencera a recopilar escrits seus. Ah, i també ens van entrar moltes ganes de conèixer l’àvia de l’autor.

Es la noche del 4 de enero y estoy colocando los platos en la mesa del comedor.  Mañana es el cumpleaños de mi padre y siempre lo celebramos con otra cena navideña. Ahora, mientras preparamos todo, es un momento de música en susurro.

Amb aquesta imatge tan bonica i nostàlgica comença “En la inopia”. Es tracta de la primera entrada del bloc d’Iban Petit, una entrada que ens va arribar molt quan el vam llegir, i que hem tingut la necessitat de compartir amb vosaltres perquè s’acosta Nadal, perquè a vegades les coses no són com eren, però potser no estem tan malament, no?

No hem llegit, ni de lluny, tots els articles que Petit té publicats al seu bloc, però estem molt segures que, ara que l’hem trobat, no el perdrem de vista, perquè té reflexions que són una autèntica joia. Així doncs, ja sabeu, a llegir, a investigar una mica més sobre el nostre autor del mes, i a compartir amb nosaltres la vostra experiència!

Wild

També us pot interessar: 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s