Com ser feminista i no morir en l’intent

mamá quiero ser.jpg

Títol: Mamá, quiero ser feminista
Autor: Carmen G. de la Cueva
Puntuació: 8,5
Editorial: Lumen

Què? Carmen G. de la Cueva explica en un format autobiogràfic com ha evolucionat fins la persona que és avui. Explica anècdotes de quan era una nena que vivia a Sevilla, rodejada de dones grans -la mare, la tieta, l’àvia i totes les amigues d’aquestes- i també de quan ja era una adolescent que intentava escapar d’Alcalá de XXX de totes les formes possibles.

El millor hi ha escenes que segur que Carmen ha tingut molta vergonya de publicar. Quan escrius sota el nom d’un personatge és més fàcil descriure situacions sexuals o emocions, ja que és un personatge, no l’autora. Per contra, quan escrius sobre tu mateixa… Ens ha fascinat com l’autora es despullava completament i dissimulant el seu pudor.

El pitjor ens ha semblat que era el final. Hem trobat que el llibre era molt elaborat i detallat, passava per moltes etapes diferents de la vida de l’autora, i el final arriba molt sobtat, ens hem quedat amb ganes de conèixer una mica més sobre el present de l’escriptora.

T’agradarà si… estàs mínimament interessat en el món del feminisme (o si no, t’animem que ho provis) i si t’agrada llegir autobiografies.

La nostra cita preferida: “Quizá Germaine (Greer) tenga razón: ¿es tan difícil no sentir asco de una misma? ¿Por qué desde pequeñas nos enseñan a ser dóciles y coquetas, a sentarnos con las piernas cerradas y a no hablar sobre la menstruación?”

Com l’has de llegir? És un llibre curtet i que enganxa des de les primeres pàgines, si us hi poseu, no trigareu més d’un parell de dies però, de totes formes, és un llibre que es pot deixar en qualsevol moment i tornar a agafar sense necessitat de recordar els petits detalls.

Una curiositat: Per aquells que encara no ho sapigueu, Carmen G. de la Cueva és la creadora de La Tribu, una pàgina web que promou el feminisme amb diferents iniciatives, com el Club de Lectura Feminista en el què nosaltres participem aquí a Barcelona (a la llibreria Malpaso).

Si t’ha agradat et recomanem una altra autobiografia feminista d’una gran: Mi vida en la carretera, de Gloria Steinhem. I, tot i que no l’hem llegit encara, Mala feminista, de Roxane Gay també es presenta com un llibre molt interessant.

-Wild

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s