Qui som

Woolf o potser ‘Wolf’ és una lectora voraç, d’aquelles que quan té un llibre entre mans no t’escolta fins que acaba el capítol i ha subratllat totes les frases que l’han impressionat. Un diumenge perfecte per ella requereix pluja, una llar de foc cremant durant hores, un bon te amb olor -si pot ser- a vainilla, i el llibre que la té atrapada en aquell moment. Si li demanem que ens reciti el seu poema preferit no ho dubtarà: “lluitar constant i vèncer, regnar sobre l’altura / i alimentar-se i viure de cel i de llum pura…”.

Escriu amb un to desolat sobre els maleïts designis del destí que ella mateixa ha procurat pels seus personatges, d’una forma que recorda a la gran Rodoreda. Wolf mai podria dir que no al seu postre preferit: el cheesecake, un símbol a la seva vida.

Perquè una música li agradi ha d’esquinçar l’ànima amb cadascuna de les seves notes, i quan troba la cançó perfecta l’escolta en bucle durant dies fins que aquelles notes s’impregnen de l’essència del moment. Les darreres pel·lícules que l’han fet plorar (no li costa massa) són La Novia i Una Pastelería en Tokio. La podem definir, a grans trets, a partir d’un collage de noms que l’han fet ser qui és: Aloma, Alma Guillermoprieto, Sílvia Pérez Cruz, Amélie, Gabriel García Márquez, Pequeño Vals Vienés, Roberto Benigni entre d’altres.

 

Wilde o potser ‘Wild’ té una passió indomable per la literatura, ja sigui llegint o escrivint. La podreu trobar fent running per la Diagonal de Barcelona o en algun restaurant de sushi (els rolls califòrnia de salmó són la seva debilitat). Mrs Dalloway és el llibre que més li agrada de la seva autora predilecta tot i que tampoc podria ser definida sense mencionar el Werther de Goethe.

Li agradaria escriure amb una mescla de l’estil de Woolf i amb el desvergonyiment de Ben Brooks. Gaudeix la música clàssica per a piano i sovint es posa Verdi de BSO. No es cansa de veure Fried green tomatoes ni de mirar el mar a l’hivern, que és quan realment roman sublim. El seu somni és tenir una llibreria potser només com a excusa per estar-se tot el dia rodejada de l’olor dels llibres.

 

 

Anuncios